flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни у законодавстві відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом»

27 червня 2014, 15:20

 

    Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом» від 13 травня 2014 року № 1258-УІІ, який набирає чинності 07 липня 2014 року, внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (ст. ст. 166-6, 234-1, 234-2, 234-3), до Господарського кодексу України (ст. 59 викладено у новій редакції, ст. ст. 60 та 61 виключені), до Цивільного кодексу України (Статтю 50-1. Обов’язки фізичної особи – підприємця за зобов’язаннями, пов’язаними з припиненням її підприємницької діяльності - виключено).

           Крім того, зміни внесені до Законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».
          Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом» опубліковано у газеті «Голос України» № 109.