flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всі рішення суду публікуватимуть у Єдиному державному реєстрі.

14 липня 2015, 14:12

Уряд вирішив питання надсилання всіх електронних копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень суддею або відповідальною особою апарату суду виключно в електронній формі. До Реєстру також вносять окремі думки суддів, викладені у письмовій формі.

Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів від 25 травня 2006 року №740 "Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень" було внесено постановою Уряду від 17.06.2015 №401.

Якщо судовий розгляд відбувався у закритому судовому засіданні, судове рішення оприлюднюється з виключенням інформації, яка за рішенням суду щодо розгляду справи у закритому судовому засіданні підлягає захисту від розголошення.

Оприлюднення ухвал про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, про відмову в задоволенні клопотання про обшук житла чи іншого володіння особи, про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії, про відмову в задоволенні клопотання про проведення негласної слідчої (розшукової) дії здійснюється через один рік після внесення таких ухвал до Реєстру.

Адміністраторові Реєстру забороняється виключати судові рішення з Реєстру або вносити будь-які зміни до них, крім випадків, що пов’язані з необхідністю виправлення технічної помилки, допущеної під час внесення судового рішення до Реєстру чи ведення Реєстру.  У разі виправлення судового рішення відповідно до процесуального закону його текст у Реєстрі не змінюється. До Реєстру додатково вноситься судове рішення, яким внесено зміни до відповідного судового рішення.