flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стаття у районному часописі "Наш Край" - "За крадіжку автомобіля – засудили до 5,6 років ув’язнення"

18 грудня 2015, 11:32

Із залу суду

За крадіжку автомобіля – засудили

до 5,6 років ув’язнення

На засіданні суду 2.11.2015 року було розглянуто матеріали кримінального провадження про обвинувачення гр. М., 1963 р.н., мешканця Дрогобицького району у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.289 КК України. Підсудний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою з невстановленою групою осіб, незаконно заволоділи транспортним засобом – автомобілем марки «Фольксваген Гольф 3», що зберігався на тимчасовій стоянці у м. Мостиськах (по вул. 16 Липня), тим самим завдав потерпілому гр. П. матеріальну шкоду на суму 6627,41 грн.

На суді гр. М своєї вини не визнав, пояснюючи, що його нові друзі, з якими він розпивав спиртне у Шегинях, пообіцяли, що відвезуть його у м. Самбір, а автомобіль візьмуть в користування у свого товариша. Їх троє приїхали у Мостиська, обвинувачений з другом підійшли на стоянку біля будинків на вул. 16 Липня і відкрили авто, намагалися завести двигун. В цей час неподалік за ними спостерігали місцеві хлопці, які зняли галас і викликали поліцію. Один з крадіїв втік на авто, яке потім залишив у с. Пнікут. Обвинуваченого було затримано на місці злочину. Місцеві юнаки, які допомогли попередити викрадення автомобіля, на суді свідчили, про те, що були неподалік і спостерігали за злодіями, тобто стали очевидцями крадіжки. Власник авто написав у поліції заяву про викрадення його автомобіля. Фактично обвинуваченого затримали місцеві хлопці і передали правоохоронним органам.

На суді гр. М. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.289 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком 5 років 6 місяців з конфіскацією майна, що є його особистою власністю.

Суддя Мостиського району Ярослав Стецик відзначив, що небайдужість, активність місцевих жителів посприяла у швидкому розкритті злочину і, злодій отримав справедливе покарання за крадіжку.

На даний вирок обвинувачений та його захисник подавали апеляцію. Про розгляд даної справи в апеляційному суді поінформуємо читачів додатково.