flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання з нагоди професійного свята - Дня працівника суду !

15 грудня 2016, 09:59

 

   Шістнадцять років тому 8 грудня 2000 р. Президент України, враховуючи важливу роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави, своїм Указом установив в Україні професійне свято – День працівників суду, яке відзначається щорічно 15 грудня. 

   Ця дата вибрана не випадково, адже саме цього дня у 1992 р. ВР України було ухвалено Закон України «Про статус суддів», покликаний забезпечити належні умови для здійснення правосуддя, яке в нашій державі покладено виключно на суди і вершиться іменем України.

   І нині, коли наша держава прямує тернистим шляхом побудови громадянського суспільства, важко переоцінити роль і місце в цьому процесі судової гілки влади. Це й не дивно, адже суд – одна з найважливіших складових фундаменту держави. Тому створення дієвої системи правосуддя, яка гарантує надійний захист прав і свобод людини, утвердження загальнодемократичних засад судочинства, підвищення рівня правосвідомості в українському суспільстві мають бути вагомими пріоритетами нашої держави.

 

 

 

 

Шановні працівники суду!

 

Нехай високий професіоналізм, відданість справі,

сумлінність, мудрість та життєвий оптимізм супроводжують

Вас на шляху служіння народові України!

 

У цей святковий день бажаєм Вам гарного настрою, здоров’я,

щастя та благополуччя в родинах!

 

Нехай Ваші професійні зусилля будуть

винагородженні повагою і довірою громадян, а родинний затишок , мир та спокій супроводжують Вас на довгій життєвій ниві!