flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбулася презентація результатів моніторингу веб-сайтів судів у 2016 році

01 червня 2017, 12:57

 

 

Під час презентації було обговорено інформаційне наповнення веб-сайтів судів, вимоги українського законодавства до висвітлення інформації та рекомендації Ради Європи з цього питання. Учасники намагалися визначити основні інформаційні елементи веб-сайтів як одного з каналів комунікації з суспільством та дослідити, як наповнення веб-сайтів вказаних установ впливає на довіру суспільства до судової влади в цілому.

  Із промовами виступили перший заступник виконавчого директора ГО «Інститут розвитку регіональної преси» Ольга Труфанова, керівник проекту Ради Європи «Підтримка судової реформи в Україні» Андрій Кавакін, медіа-юрист, адвокат ГО «Інститут розвитку регіональної преси» Людмила Панкрат. У заході також взяли участь судді, представники Вищої ради правосуддя, Верховного Суду України, міжнародних проектів та Ради Європи, інші експерти.

  У ході моніторингу було здійснено аналіз наповнення веб-сайтів Верховного Суду України, вищих спеціалізованих  та апеляційних судів.

  За результатами моніторингу було визначено найкращі веб-сайти  судової влади. До трійки лідерів рейтингу відкритості судів увійшли: Вінницький апеляційний адміністративний суд, який залишив за собою лідерство з 2015 року, отримавши 84,94%, апеляційний суд міста Києва, який значно покращив свої показники порівняно з попереднім роком і посів друге місце із результатом 74,58% (у 2015 році цей показник становив 36,29%), та апеляційний суд Житомирської області – 72,61%. Київський апеляційний адміністративний суд отримав у підсумку 71,82%, апеляційний суд Рівненської області – 67,60% та посіли четверте і п’яте місця рейтингу відповідно.

  Після завершення заходу було надано рекомендації представникам судів щодо покращення наповнення веб-сайтів, включно із рекомендаціями Ради Європи.

 

Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльності