flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Україна приєдналась до системи БПД Євросоюзу

07 червня 2017, 15:13

Міністерство юстиції уповноважено на отримання та вжиття заходів на підставі заяв про правову допомогу.

Міністерство юстиції уповноважено на отримання та вжиття заходів на підставі заяв про правову допомогу.

  Українці тепер зможуть скористатися безоплатною правовою допомогою на території 32 країн Європи. Для цього необхідно буде передати до Міністерства юстиції відповідну заяву для узгодження з уповноваженим органом країни перебування.

  Відповідна міжнародна угода сьогодні ратифікована у Верховній Раді законом «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу», передає «Закон і Бізнес».

  Постановляюча частина закону передбачає ратифікацію вказаної Конвенції із заявою та застереженням до статей 2, 6 Угоди.

  Відповідно до статті 2 Угоди пропонується заявити, що органом, який передає заяви про правову допомогу, та центральним органом для отримання та вжиття заходів на підставі заяв про правову допомогу в Україні є Міністерство юстиції.

  Застереженням до статті 6 Угоди пропонується повністю виключити застосування підпункту b) пункту 1 статті 6 Угоди щодо прийнятності подачі заяви та доданих до неї документів англійською чи французькою мовами.

  Закон розроблено Мін'юстом та подано до парламенту Президентом, тому вірогідно, що набуде чинності найближчим часом. Зазначається, що імплементація Угоди не передбачає внесення змін до чинного законодавства та не потребуватиме додаткових витрат з Держбюджету.

Закон і Бізнес