flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конкурс в ВС: Вища рада правосуддя почала співбесіду

14 вересня 2017, 12:50

14-25 вересня відбудеться засідання Вищої ради правосуддя по розгляду матеріалів про внесення подання Президенту про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду .

Засідання почалося о 10:00.

Для акредитованих представників ЗМІ та громадян передбачено 18 місць в залі засідань ради і 30 місць в конференц-залі (встановлено обладнання для забезпечення телевізійної трансляції засідання).

У приміщенні ради посилені заходи безпеки.

З проектом порядку денного засідання можна ознайомитися тут .

За ходом засідань можна стежити онлайн на Youtube-каналі Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя отримав від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  рекомендаціїпро призначення на посади суддів 120 переможців конкурсу в новий Верховний Суд.

Вища рада правосуддя розглядає рекомендації і приймає  рішення про внесення Президенту подання про призначення  судді на посаду.

За результатами розгляду рекомендацій ВСП може внести подання або відмовити в цьому.

Відмова можливий виключно  на підставі порушення встановленого законом порядку призначення на посаду судді або  наявності обґрунтованого сумніву  щодо відповідності кандидата критерію доброчесності або професійної етики або інших обставин, які можуть  негативно вплинути на суспільну довіру  до судової влади в зв'язку з таким призначенням.

Призначення на посаду судді здійснюється Президентом за поданням Вищої ради правосуддя.