flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Психологічна адаптація працівника апарату суду до професійної діяльності

30 жовтня 2017, 16:18

       Консультант суду Людмила Паньковецька та секретар суду Надія Летневська 26 жовтня 2017 року взяли участь в семінарі для працівників апарату суду на тему: «Психологічна адаптація працівника апарату суду до професійної діяльності». Даний захід проходив у Львівському регіональному відділення Національної школи суддів України.

       Викладачами семінару були Ірина Козак – суддя Господарського суду Львівської області та Світлана Бєляєва – головний психолог Громадської організації «Центр «Жіночі перспективи».

       Семінар проходив у формі лекцій та практичних занять.

       На першій лекцій під назвою «Мистецтво ділового спілкування» учасників семінару, ознайомили з основними правилами етики ділового спілкування, що включає в себе мистецтво слухати, правильно  мислити та говорити. Особливу увагу приділили етиці ділового спілкування та контролю емоцій у стресових ситуаціях.

       На другій лекції «Поняття конфлікту» учасників семінару, ознайомили з поняттям конфлікту, видами конфлікту, причинами що породжують конфліктну ситуацію, способами управління конфліктною ситуацією, динамікою розвитку та методикою вирішення конфліктів.

       Найбільше часу було приділено третій лекції на тему: «Внутрішні чинники,  що призводять до професійного вигорання». Учасників семінару ознайомили з поняттям синдрому професійного вигорання, який можна охарактеризувати як втрату енергії та зацікавленості у виконуваній роботі через різного роду стреси чи розчарування. Також, приділено увагу симптоматиці, або так званим видимим і невидимим передумовам професійного вигорання, групам ризику, етапам розвитку професійного вигорання та способам захисту від стресових ситуацій на робочому місці. Серед останніх виділяють: вміння читати сигнали з середини (організм подає сигнали перевтоми); турбота про свій організм; вміле розставлення пріоритетів; постійне вдосконалення вміння розуміти власні емоції (самоаналіз) та емоції інших людей; відмова від шкідливих звичок; використання «тайм-аутів»; збереження позитивної точки зору.

      Після завершення семінару усім учасникам було вручено сертифікати Національної школи суддів України .