flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виконавчу службу слід підпорядкувати судовій владі, – З.Холоднюк

20 листопада 2017, 10:56

  Наразі лише 8% судових рішень виконуються, що формує негативне ставлення до судів та є одним із показників рівня довіри до судової влади. Тож варто перепідпорядкувати виконавчу службу з Мінюсту до судової влади.


  Про це повідомив голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк під час робочої зустрічі з експертом Міжнародного валютного фонду Сімоном Гінзбургом, передає «Закон і Бізнес».

  Голова ДСАУ поінформував, що виконанням судових рішень опікується Державна виконавча служба, діяльність якої координується Міністерством юстиції України, яке реалізує державну політику у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) відповідно до законів. При цьому він зазначив, що коли в судах були судові виконавці, то виконання рішень судів становило 60%.

«Відповідно до статистичних даних загалом в Україні знаходиться на виконанні на 24 мільярди гривень виконавчих листів. Тільки по господарських судах за 9 місяців поточного року на виконання очікують 5463 виконавчих листи майже на 2 мільярди гривень», – сказав З.Холоднюк.

   Сімон Гінзбург наголосив, що необхідно забезпечити збір якомога чіткіших статистичних даних та зрозуміти процес наповнення Єдиного державного  реєстру судових рішень та Реєстру виконавчих проваджень.