flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості в суді

12 жовтня 2018, 16:14

  12 жовтня 2018 року в Мостиському районному суді Львівської області проведено «Урок справедливості» для учнів 3 та 4 класів ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» присвячений темі правосуддя.

  Перед початком заходу заступник керівника апарату суду Олена Матияшевська ознайомила дітей з Правилами перебування в приміщенні суду.

  Суддя Ірина Торська познайомила маленьких слухачів з місією суду в суспільстві, розказала про справедливість та справедливе правосуддя, а також розповіла про атрибути судової влади мантію та нагрудний знак судді.    

  Учням був продемонстрований мультфільм «Кінь проти Хом’яка», під час якого школярі змогли спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір, який виник між звірями. Дітям дуже сподобався формат активного діалогу, у процесі якого вони змогли детально розібратися в особливостях роботи судді.

  

  Захід відбувся у теплій та невимушеній атмосфері, під час якої маленькі справедливці висловили свої аргументи та мотиви ухвалення рішення щодо вирішення спору.

  Наприкінці зустрічі учасникам вручено наліпки «Клуб справедливці» із зображеннями героїв мультфільму. Класним керівникам Вірі Іванівні Сокульській та Галині Миколаївні Шабат вручено Основний Закон - Конституцію України з побажанням для учнів: «Хай справедливість, чесність, мудрість та повага до прав людини будуть основним дороговказом у житті кожного з Вас».

 

 

  Зустріч зі школярами відбулась в рамках Всеукраїнської акції «Урок Справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України та Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Прес-служба суду