flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ !

17 квітня 2019, 15:58

На підставі протоколу Центральної виборчої комісії від 7 квітня 2019 року про результати голосування у день чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року Комісія постановила провести повторне голосування з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, призначивши його на неділю - 21 квітня 2019 року.

Відповідно до ст. 32 Закону України «Про вибори Президента України» кожен громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі невключення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Щоб безперешкодно скористатись даним виборчим правом необхідно:

  • перевірити дані про себе у Державному реєстрі виборців. Для цього на офіційному сайті ЦВК у розділі «Державний реєстр виборців» є закладка «Особистий кабінет виборця». Зайдіть в нього, натисніть «реєстрація» і внесіть обов’язкову для заповнення поля інформацію. Через деякий час отримаєте відповідь на вказану вами електронну адресу;

скористайтесь посиланням: https://www.drv.gov.ua/

  • якщо немає доступу до Інтернету зверніться з паспортом, іншим документом що підтверджує громадянство ч.2, ст.2 Закону України «Про вибори Президента» до відповідної дільничної виборчої комісії чи до відділу ведення Державного реєстру виборців;

(Заява до даних органів може бути подана не пізніш як за п’ять днів до дня виборів і розглядається виборчою комісією протягом одного дня. Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається).

  • у випадку виявлення в списках неправильностей ви маєте право звернутись з адміністративним позовом до Мостиського районного суду Львівської області особисто за адресою суду: м. Мостиська, Львівської області, вул. Грушевського, 1/9, або через «Електронний суд».

Зразок адміністративного позову про включення до списку виборців

(Позовна заява подається до суду не пізніш як за два дні до дня голосування, без сплати судового збору. Суд вирішує дані справи, у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно. Рішення суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно. Оскарження рішення не перешкоджає його виконанню).

ПРОСИМО ЗВЕРНУТИ УВАГУ!

Суд розглядає позовні заяви подані не пізніше дводенного строку до дня голосування.

Останній день подачі позову - 18 квітня 2019 року.