flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою Вищої ради правосуддя обрано Андрія Овсієнка

25 вересня 2019, 16:03

Вища рада правосуддя 24 вересня 2019 року розглянула питання про обрання Голови Вищої ради правосуддя.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Голова Вищої ради правосуддя обирається з членів Вищої ради правосуддя строком на два роки. Голова Вищої ради правосуддя обирається на засіданні Вищої ради правосуддя таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів із будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради правосуддя.

Рішення про обрання Голови Вищої ради правосуддя вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більше половини від конституційного складу Вищої ради правосуддя.

Регламентом Вищої ради правосуддя передбачено, що кандидати на посаду Голови Вищої ради правосуддя пропонуються членами Вищої ради правосуддя, а також шляхом самовисування.

На засіданні Вищої ради правосуддя 24 вересня 2019 року член Вищої ради правосуддя Світлана Шелест запропонувала на посаду Голови Вищої ради правосуддя кандидатуру члена Вищої ради правосуддя Овсієнка Андрія Анатолійовича.

Згідно із протоколом лічильної комісії з виборів Голови Вищої ради правосуддя від 24 вересня 2019 року за результатами таємного голосування за кандидатуру Андрія Овсієнка на посаду Голови Вищої ради правосуддя проголосувало 12 членів Вищої ради правосуддя, що становить більше половини від конституційного складу Вищої ради правосуддя. 

Вища рада правосуддя вирішила вважати обраним на посаду Голови Вищої ради правосуддя члена Вищої ради правосуддя Овсієнка Андрія Анатолійовича.

Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко подякував колегам за надзвичайно високу довіру, яку йому висловили члени ВРП.

«Я надзвичайно ціную ті відносини, які склалися в нашому колективі з точки зору і професійності, і людяності, і довіри, яку ми висловлюємо один одному, приймаючи ті чи інші рішення, – наголосив Андрій Овсієнко. – Я хочу сказати, що за будь-яких обставин я не підведу вашу довіру, не підведу довіру колективу, який із нами працює і завдяки якому ми можемо ефективно виконувати ті непрості завдання, які перед нами стоять».

Також Вища рада правосуддя 24 вересня 2019 року ухвалила вивести члена Вищої ради правосуддя Андрія Овсієнка зі складу Третьої Дисциплінарної палати ВРП.

Довідково. Суддя апеляційного суду Волинської області Андрій Овсієнко 15 березня 2017 року обраний членом Вищої ради правосуддя XIV позачерговим з’їздом суддів України та склав присягу члена ВРП, включений до складу Третьої Дисциплінарної палати ВРП, з 14 травня 2019 року – Секретар Третьої Дисциплінарної палати ВРП.

Джерело:  Вища рада правосуддя