flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок Справедливості в суду

13 грудня 2019, 15:30

 

13 грудня 2019 року напередодні професійного свята Дня працівників суду до Мостиського районного суду Львівської області на «Урок Справедливості» завітали учні 3-А класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» разом з класним керівником Мартин Оксаною Ярославівною.

Перед початком заходу заступник керівника апарату суду Олена Матияшевська ознайомила дітей з Правилами перебування в приміщенні суду.

Голова суду Юрій Білоус познайомив юних слухачів з місією суду в суспільстві, розказав про справедливість та справедливе правосуддя, а також, розповів про атрибути судової влади мантію та нагрудний знак судді.

Школярі переглянули мультфільми «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафи», після чого спробували себе у ролі справжніх суддів, намагаючись вирішити спір. Усі мали можливість висловитися та аргументувати свою думку з цього приводу. Діти мали змогу усвідомити та зрозуміти, що таке справедливість у судовому процесі та як реалізується принцип рівності та змагальності сторін.

Наприкінці зустрічі другокласникам вручено наліпки «Справедливці» із зображеннями героїв мультфільму, диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості» та збірку віршів на правову тематику Володимира Читая «Справедливці».

Проведення таких заходів сприяє підвищенню загального рівня правової культури та вдосконаленню системи правової освіти школярів, формуванню довіри та поваги до судової вла­ди.

Зустріч зі школярами відбулась в рамках Всеукраїнської акції «Урок Справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України та Агентства США з міжнародного розвитку USAID.