flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 6 – 11 листопада

06 листопада 2017, 12:28
 

Цього тижня пройде IV всеукраїнська конференція з кримінального права та процесу за участі міжнародних експертів, а також відбудеться IX з’їзд членів Асоціації адвокатів України. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


6 листопада

У Хмельницькому відкриється судовий форум «Рада суддів України: потенціал та реалії». Захід організовують Асоціація правників України та Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується вивчити дві дисциплінарні справи та 18 скарг на дії суддів.

Працюватиме палата з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вирішуватимуться питання щодо внесення подань про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації. Палата продовжить свою роботу також наступного дня.

7 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 13 суддів на посади в місцевих судах, а також 3 скарги на рішення дисциплінарних палат. Крім того, Рада має відреагувати на повідомлення про втручання у правосуддя, що надійшло з Ленінського районного суду м.Кіровограда.

У столиці працюватиме комітет з кримінального та кримінально-процесуального

права Асоціації правників України. Обговорять перший досвід роботи слідчих Міністерства юстиції, які розслідують справи щодо пенітенціарних установ.

8 листопада

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вирішуватиметься питання про відкриття дисциплінарних справ за 3 скаргами. Прикметно, що одна з них стосується відразу 26 суддів із 8 установ — від окружного адміністративного до Верховного судів.

Цього ж дня друга дисциплінарна палата ВРП вивчатиме 3 справи та 18 скарг на дії суддів.

9 листопада

У Києві розпочне роботу IV всеукраїнська конференція з кримінального права та процесу. Впродовж двох днів на цьому майданчику, що організовує Асоціація правників України, адвокати, судді, юристи та закордонні експерти обговорять актуальні питання галузі, обміняються думками та напрацюють спільні позиції.

Вдруге за тиждень працюватиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне 3 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП, а також 6 повідомлень про втручання у здійснення правосуддя: з Ірпінського, Вінницького та Сєвєродонецького міських, Вознесенського міськрайонного, Київського апеляційного адміністративного  судів та Придніпровського районного суду м.Черкас.

У Луцьку пройде семінар «Особливості міжнародного арбітражу в Україні: довгий шлях становлення та неминуча перспектива майбутнього». Його проводить відділення Асоціації правників України у Волинській області.

10 листопада

У столиці відбудеться семінар «Реформи у сфері корпоративного управління. Практика врегулювання та вирішення корпоративних спорів». Навчання проводить Національна школа суддів спільно з Центром комерційного права, Вищим господарським судом та Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку.

11 листопада

У Києві відкриється IX з’їзд всеукраїнської громадської організації «Асоціація адвокатів України». Делегати заслухають звіти президента, членів правління та ревізійної комісії ААУ. Також планується обрати нове керівництво, членів правління та наглядової ради асоціації.

У м. Сєвєродонецьку пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів. Навчання проводить Національна асоціація адвокатів України.

Закон і Бізнес