flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 29 січня – 2 лютого

29 січня 2018, 09:50

Цього тижня ВКДКА розгляне 62 скарги на на рішення, дії та бездіяльність КДКА. В Одесі пройде семінар «Новели Кодексу адміністративного судочинства. Актуальні питання». Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


29 січня

  Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона вивчить 6 дисциплінарних справ та проаналізує 26 скарг на дії суддів.

У Києві розпочнеться триденне навчання з підтримки кваліфікації. Його проводить Національна школа суддів для голів та заступників голів установ місцевого рівня.

30 січня

  Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне 4 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП, а також звернення голови Ради суддів щодо вжиття заходів реагування за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Наталії Анісімової.

  У Києві розпочне роботу Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури. Упродовж засідання, що триватиме 2 дні, комісія планує розглянути 62 скарги на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

  У столиці працюватиме комітет з податкового та митного права Асоціації правників України. Обговорюватимуться основні новації, внесені до Податкового кодексу напередодні 2018 року, зокрема проблеми реєстрації податкових

накладних.

  В Одесі пройде семінар «Новели Кодексу адміністративного судочинства. Актуальні питання». Навчання проводить відділ підготовки суддів, Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

31 січня

  Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. З-поміж трьох справ, що планується розглянути, одна порушена за скаргами на суддю його колеги, Ради суддів та Національного агентства з питань запобігання корупції.

1 лютого

  Друге засідання на тижні проведе Вища рада правосуддя. Вона має визначитися з питанням щодо порушення вимог несумісності суддею Октябрського районного суду м.Полтави, розглянути 3 скарги на рішення дисциплінарних палат та повідомлення про втручання у правосуддя, що надійшло від голови Центрального районного суду м.Миколаєва Галини Подзігун.

  У Києві збереться круглий стіл «Зупинення реєстрації податкових накладних: чи вирішать нові правила старі проблеми?». Його проводить комітет з податкового та митного права Асоціації правників України. Зокрема, обговорюватиметься проект відповідної постанови Кабінету Міністрів щодо порядку зупинення реєстрації, реєстрації зупинених податкових накладних/розрахунків коригування та розгляду скарг на такі рішення.

  У Харкові пройде семінар «Цивільний процесуальний кодекс: нові тенденції та особливості застосування». Навчання організовує Харківське регіональне відділення Національної школи суддів.

2 лютого

  Завершиться прийом документів від претендентів на посади у Вищій раді правосуддя та Вищій кваліфікаційній комісії суддів за суддівською квотою. Нагадаємо, що черговий XV з’їзд суддів, який відкриється 5 березня, має обрати 3-х представників до ВРП та одного — до ВККС.

  У Центральному районному суді м.Миколаєва відбудеться семінар, організований Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів. Навчання присвячене основним положенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці Європейського суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів.

  У Львові проведуть семінар «Проблемні питання, пов’язані з процесуальними особливостями розгляду справ, що виникають із житлових спорів». Навчання для суддів місцевих судів організовує Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

Закон і Бізнес