flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 16 – 21 квітня

16 квітня 2018, 09:26

Цього тижня триватимуть співбесіди у межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів. Члени ВККС поспілкуються із півтора сотнями суддів. Докладніше - в огляді подій тижня.


16 квітня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона вивчить 8 дисциплінарних справ і з’ясує, чи є підстави для відкриття дисциплінарних проваджень за 23 скаргами на суддів.

У Києві працюватиме комітет з кримінального та кримінально-процесуального права Асоціації правників України. Обговорюватимуться питання об’єднання та виділення матеріалів кримінального провадження як спосіб зловживання з боку органів досудового слідства.

17 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатиметься питання звільнення суддів у відставку та на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Також ВРП заслухає скаргу на висновок дисциплінарної палати Ради та 3 скарги прокурорів на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Триватимуть співбесіди у межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів. Цього дня члени ВККС поспілкуються із 45 суддями. Ще 55 запрошені на наступний день, а 49 — на 20 квітня.

У Києві пройде семінар «Новели господарського судочинства та їх застосування в судовій практиці». Навчання проводить відділ підготовки суддів Національної школи суддів.

У столиці відбудеться друга зустріч жіночого клубу Асоціації адвокатів України. Засідання буде присвячене питанням етикету для ділової жінки.

18 квітня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Заплановано розглянути 4 дисциплінарні справи та 9 скарг на дії суддів.

У столиці на перше засідання збереться новостворений комітет Асоціації правників України з міграційного права. Обговорюватимуться складні питання міграційного права в Україні, а також його роль у функціонуванні українського бізнесу.

У Львові розпочнеться дводенний семінар «Реалізація права на ефективний захист у світлі змін до процесуального законодавства». Навчання проводить Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

19 квітня

Засідатиме Вища рада правосуддя.На порядку денному — 2 скарги на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Крім того, Рада має відреагувати на два повідомлення з Шевченківського районного суду м.Києва та одне з Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області про втручання в правосуддя.

У Харкові відбудеться круглий стіл «Актуальні тенденції в розвитку українського медичного права». Захід організований Національною асоціацією адвокатів України. Його учасники

обговорять медичну реформу та пов’язані з нею автономізацію медичних установ, захист прав лікарів і пацієнтів, практичні аспекти кримінальних проваджень у сфері медицини тощо.

У Києві пройде засідання комітету з цивільного, сімейного та спадкового права Асоціації правників України. Його учасники обговорять типові помилки при укладенні шлюбного договору та дізнаються секрети побудови фінансових відносин між чоловіком і жінкою.

В Апеляційному суді Одеської області відбудеться семінар «Написання судових рішень у кримінальному судочинстві». Він організований спільно з Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів.

20 квітня

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному — 7 дисциплінарних справ та 25 скарг на дії суддів.

У столиці відкриється IX щорічна конференція корпоративних юристів (юрисконсультів). Цей захід, який проводить Асоціація правників України, об’єднає всіх, хто цікавиться питаннями створення, управління, функціонування юридичних департаментів.

У Харківському апеляційному адміністративному суді відбудеться семінар «Окремі аспекти доказування в господарському судочинстві та формалізації електронних доказів у господарському процесі». Він організований спільно із Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів.

У Черкасах пройде семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів області. Навчання проводить Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Черкаської області.

21 квітня

У Києві проведуть IV турнір з настільного тенісу між адвокатами. Його організовує Асоціація адвокатів України.

У Сумах відбудеться семінар з підвищення кваліфікації адвокатів. Навчання, що організовує Національна асоціація адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

Закон і Бізнес