flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 6 - 11 серпня

07 серпня 2018, 12:44

Вища рада правосуддя буде традиційно займатися кадровими питаннями призначення та переведення суддів, а також розгляне скарги на дії суддів. Вища школа адвокатури проведе тематичні заняття, а Асоціація правників України організовує похід у Карпати.


6 серпня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Планується винести рішення у 2-х дисциплінарних справах та вивчити 23 скарги на дії суддів.

7 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Вона визначатиметься з поданнями Президенту про призначення 7-х та переведення 3-х суддів. А 9 суддів мають бути звільнені у відставку.

Також Рада розгляне дві скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП. Крім того, має відреагувати на повідомлення, що надійшли з Верховного Суду та Центрального районного суду м.Миколаєва, про втручання в діяльність суддів.

У Києві пройде семінар «Професійне керівництво юридичною фірмою: аспект оподаткування».

Навчання проводить комітет NextGenНаціональної асоціації адвокатів України.

У столиці засідатиме комітет з цивільного, сімейного та спадкового права Асоціації правників України.

Розглядатимуться складні питання спадкування в Україні та шляхи їх вирішення. Зокрема, особливості спадкового договору за участю подружжя, спадкування корпоративних прав, частки у праві спільної сумісної власності.

8 серпня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона запланувала вивчити 3 дисциплінарні справи та визначитися з наявністю підстав для відкриття 14 дисциплінарних проваджень. А колеги з другої дисциплінарної палати зберуться задля розгляду однієї дисциплінарної справи.

У Вищій школі адвокатури читатимуть курс «Дифамаційні спори: стратегія і тактика захисту інтересів клієнта адвокатом».

Розглядатимуться питання попередньої оцінки судової перспективи позову, пошуку належного відповідача у спорі та формування доказової бази у справі про захист честі та гідності.

9 серпня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

На порядку денному — внесення подань Президентові про призначення 2-х та переведення 4-х суддів. Ще один суддя подав заяву про відставку.

Також розглядатиметься скарга на висновок дисциплінарної палати ВРП та 2 скарги від одного адвоката на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про закриття дисциплінарних проваджень.

У столиці можна буде прослухати курс «Нестандартні методики адвокатської майстерності у цивільному процесі».

Навчання для адвокатів, юристів, суддів та всіх охочих проводить Вища школа адвокатури.

10 серпня

Збереться на засідання дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона має винести рішення у 5 дисциплінарних справах та проаналізувати 25 скарг на дії суддів.

У Києві розкажуть про адвокатський захист від незаконних негласних слідчих (розшукових) дій під час розслідування злочинів у сфері корупції.

Слухачі курсу, що проводить Вища школа адвокатури, дізнаються про тонкощі виявлення фактів провокації злочинів і методи збирання доказів задля недопущення штучного створення доказів псевдопотерпілими та стороною обвинувачення.

Асоціація правників України організовує похід у Карпати.

Учасники походу зможуть підкорити високі вершини, насолодитися чистим гірським повітрям, цікаво провести час з колегами та отримати незабутні враження.

11 серпня

У Вінниці пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів.

Навчання, яке проводить Національна асоціація адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

Джерело: «Закон і Бізнес»