flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запровадження енергозберігаючих технологій в суді

27 лютого 2018, 10:52

  З огляду на  зростання використання електроенергії в осінньо-зимовий період у   Мостиському  районному суді було проведено заміну звичайних ламп розжарювання та ламп газового горіння (люмінесцентних) на більш сучасні та економні світлодіодні лампи LED.

Аналіз Економії в цифрах

  На освітлення приміщення суду використовується значна кількість електроенергії, тому заміна лампочок розжарення на енергозберігаючі може дати відчутну економію бюджету установи. І це незважаючи на те, що енергозберігаючі лампи коштують в 5-7 разів дорожче, ніж звичні лампи розжарення. Щоб оцінити економію від заміни лампочок, давайте зробимо підрахунок.

  Припустимо, що лампочка розжарення потужністю 100 Вт працює по 3 години на день, або 90 годин на місяць. В цьому випадку лампочка розжарення споживатиме 9 кВт (0,1 кВт*90 = 9 кВт) електроенергії щомісяця. Якщо ж замість лампочки розжарення використовувати 20-ватну енергозберігаючу, споживання електроенергії складатиме 1,8 кВт (0,2 кВт*90 = 1,8 кВт) на місяць. Таким чином, економія електроенергії від заміни однієї лампочки розжарення на енергозберігаючу становить 7,2 кВт на місяць. Якщо в масштабах одного місяця економія від заміни однієї лампочки здається незначною, то при заміні 10 лампочок економія на рік становить 864 кВт.

  Крім економного споживання електроенергії, енергозберігаючі лампочки мають низку інших переваг, серед яких тривалий термін служби і висока світловіддача. Так, енергозберігаюча лампочка може прослужити Вам 5-10 років, а лампочка розжарення тільки один рік. Висока світловіддача енергозберігаючої лампи означає, що максимум електроенергії, яку вона споживає, перетворюється на світло. У той же час в лампах розжарення до 90% електроенергії йде на розігрів вольфрамового дроту, тобто на тепло.