flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Переведення судів апеляційних судів до новостворених судів

22 серпня 2018, 10:57

Таку думку висловив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк під час виступу на круглому столі LHS Discussion Hub "Судова реформа: проміжні результати та нові виклики" у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз триває процес переведення суддів апеляційних судів у нові суди. І це якраз те, чим зараз займається Вища рада правосуддя. І я думаю, що приблизно до нового року будуть тривати ці процедури - із переведення суддів", - зазначив Бенедисюк.

Він підкреслив, що ВРП уже отримала 238 перших рекомендацій на переведення суддів апеляційних судів, які вже пройшли кваліфікаційне оцінювання, до новостворених судів.

Як повідомлялося, указом Президента України Петра Порошенка 29 грудня 2017 року №452/2017 "Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах" було утворено 26 апеляційних судів.

Окрім того, двома іншими указами (№ 454/2017 та № 455/2017) було утворено апеляційні господарські суди в апеляційних округах та апеляційні адміністративні суди в апеляційних округах.

На початку серпня Вища кваліфікаційна комісія суддів України заявила про початок процесу надання рекомендацій щодо переведення суддів до новостворених судів.

Джерело: www.ukrinform.ua