flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості в суді

21 листопада 2018, 15:54

  Вже вдруге Мостиський районний суд Львівської області проводить «Урок справедливості» присвячений темі правосуддя. Захід проходить в рамках Всеукраїнської акції «Урок Справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України та Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

  21 листопада 2018 року в суд завітали учні 5-В класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» разом з класним керівником Кархут Юлією Олегівною та психологом Сайкевич Вірою Любомирівною.

  Перед початком заходу заступник керівника апарату суду Олена Матияшевська ознайомила дітей з Правилами перебування в приміщенні суду.

  Діти із захватом переглянули мультфільм «Кінь проти Хом’яка», мали можливість вирішити спір, який виник між героями та дійшли до висновку, що рішення суду потрібно поважати, навіть якщо одна із сторін з ним не згідна.

  Суддя Ірина Торська познайомила маленьких слухачів з місією суду в суспільстві, розказала про справедливість та справедливе правосуддя, а також розповіла про атрибути судової влади мантію та нагрудний знак судді.

   

  Наприкінці зустрічі учасникам вручено наліпки «Клуб справедливці» із зображеннями героїв мультфільму. Класному керівнику 5-В класу вручено Основний Закон - Конституцію України з побажаннями для учнів: «Хай справедливість, чесність, мудрість та повага до прав людини будуть основним дороговказом у житті кожного з Вас».

Прес-служба суду