flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вибори Президента України 31.03.2019 року

22 березня 2019, 16:29

Розгляд адміністративних  справ, пов’язаних з виборчим процесом чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року

 

Відповідно до ст. 20 Кодексу адміністративного судочинства України Мостиському районному суду Львівської області підсудні:

 2) адміністративні справи, пов’язані з виборчим процесом чи процесом референдуму, щодо:

оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій;

уточнення списку виборців;

оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори та референдум;

       Позовна заява про уточнення списків виборців (включення, виключення із списку виборців, виправлення неточностей) подається до суду без сплати судового збору не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто  до 28 березня 2019 року (четвер) включно.

            Позовна заява щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених  Кодексом адміністративного судочинства України.

            Із зразком позовної заяви можна ознайомитись за посиланням:

зразок

 

Водночас повідомляємо, що контактною особою в Мостиському районному суді Львівської області є старший секретар суду Бутитер Володимира Василівна. Робочий номер телефону (234) 4-11-91; (234) 4-12 -37.

Наказ про чергування суддів, працівників апарату Мостиського районного суду Львівської області в період виборчого процесу та їх контактні номери телефонів розміщені на веб-сайті суду в розділі «Громадянам».