flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УРОК СПРАВЕДЛИВОСТІ В СУДІ

21 травня 2019, 16:02

  Вже неодноразово Мостиський районний суд Львівської області проводить «Урок справедливості» присвячений темі правосуддя.

  21 травня 2019 року в суд завітали учні 6-А класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 2 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області» разом з класним керівником Ціруг Оксаною Ярославівною.

   Школярі переглянули новий мультфільм про суд «Слон проти Жирафи», після чого спробували себе у ролі справжніх суддів, намагаючись вирішити спір. Кожний мав можливість висловитися та аргументувати свою думку з цього приводу. Діти мали змогу усвідомити та зрозуміти, що таке справедливість у судовому процесі та як реалізується принцип рівності та змагальності сторін.

  Голова суду Юрій Білоус познайомив юних слухачів з місією суду в суспільстві, розказав про справедливість та справедливе правосуддя, а також, розповів про атрибути судової влади мантію та нагрудний знак судді.

   Наприкінці зустрічі учасникам вручено наліпки «Справедливці» із зображеннями героїв мультфільму та диплом.

   Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». 

Прес-секретар суду