flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вбивство брата – позбавлення волі на 7 років

22 січня 2020, 11:12

Мостиський районний суд Львівської області визнав винним мешканця району у пред’явленому обвинуваченні за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років 6 місяців.

Обвинуваченим виявився 47-річний мешканець району.

Як встановлено під час судового розгляду, 29.03.2019 року близько 22.00 год, обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та знаходячись на території господарства за місцем свого проживання, під час раптово виниклого конфлікту із братом, маючи умисел на заподіяння останньому тяжкого тілесного ушкодження, умисно наніс численні удари тупим предметом по голові брата. Потерпілий 30.03.2019 року, перебуваючи у районній лікарні, помер від знекровлення організму, яке розвинулось, внаслідок множинних забійних ран голови, перелому кісток носа, що призвело до зупинки серцевої діяльності та дихання і викликало порушення функцій центральної нервової системи.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину та розкаявся у вчиненому.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №448/729/19.

Прессекретар суду