flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок в справі ДТП

23 січня 2020, 17:25


Мостиський районний суд Львівської області визнав винуватим мешканця району у пред’явленому обвинуваченні за ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Однак, відповідно до ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік 6 місяців, якщо він протягом встановленого іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Обвинуваченим виявився мешканець району 1982 року народження.

Судом визнано доведеним, що обвинувачений 17.08.2017 року близько 23.40 год, керуючи автомобілем дорогою «Мостиська – Самбір» у напрямку м. Мостиська, в районі с. Крисовичі Мостиського району Львівської області, порушив вимоги Правил дорожнього руху України, створив аварійну обстановку та здійснив наїзд на правій смузі автодороги на пішохода, котрий помер на місці пригоди.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину та щиро розкаявся у вчиненому.

Суд врахував щире каяття обвинуваченого у скоєному, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, а також примирення з потерпілою стороною, позитивну характеристику за місцем проживання та праці, його сімейний стан - має на утриманні двох малолітніх дітей, працює водієм та використовує автомобіль у роботі, що є фактично єдиним джерелом доходу сім’ї.

Суд, також, врахував думку потерпілої сторони, яка просила суд не позбавляти волі обвинуваченого, оскільки вони досягнули примирення та претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого немає.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті: http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №448/430/19.

 Прессекретар суду