flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безпека суду - обов’язкова частина незалежного та ефективного правосуддя

27 квітня 2020, 12:22

24 квітня 2020 року заступник керівника апарату Мостиського районного суду Львівської області Олена Матияшевська прийняла участь у вебінарі «Безпека суддів та працівників апарату суду: актуальні питання» у режимі відеоконференції.

Захід проводився експертами Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice».

З вітальним словом до присутніх звернулися міжнародна головна експертка з питань правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська-Галлант, член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова та начальник відділу міжнародного співробітництва Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова.

Експерт Олег Максимчук презентував результати опитування суддів та працівників апарату суду щодо безпеки у приміщенні суду та за його межами.

Експерт з безпеки Сільвіу Сандру розповів про безпеку діяльності в судах, а Рафал Дунал - про безпеку в інтернеті. Детектив (начальник Національної поліції Нідерландів (у відставці)) Кейс Верхарен розповів про переговори в кризових ситуаціях - психологічні та операційні аспекти, відмінності між захопленням і викраденням людей.

Експерти поділилися міжнародним досвідом з питань забезпечення персональної  безпеки суддів та працівників апарату суду, готовності до екстремальних ситуацій та шляхи деескалації конфліктів.

 Прессекретар суду