flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація!!! Особливості роботи суду у зв’язку з підтвердженням діагнозу COVID-19 в працівника апарату Мостиського районного суду Львівської області

05 серпня 2020, 11:58

 

 

           У зв’язку з підтвердженим діагнозом COVID-19 у працівника апарату Мостиського районного суду Львівської області, наполегливо просимо учасників судових процесів та відвідувачів, участь яких у розгляді справ не є обов’язковою, утриматись від відвідування приміщення суду.

           Звертаємо увагу на те, що з метою дотримання високих стандартів прав людини, надання доступу до правосуддя та дотримання розумних строків,  Мостиський районний суд Львівської області  не припиняє здійснення судочинства.

           Однак, в умовах, що склались, рекомендуємо учасникам судових засідань, участь яких не є обов’язковою,  звертатись до суду електронною поштою, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштовим зв’язком, факсом  із заявами про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

           Особам, які бажають звернутись до суду просимо  всі документи подавати до суду також у один з вище зазначених способів.

           Наголошуємо, що  справи, у яких обвинувачені утримуються під вартою, справи про адміністративні правопорушення (зокрема, передбачені  ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства), 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), 172-4-172-9 КУаАП (правопорушення, пов’язані з корупцією), а також  справи про правопорушення, участь  осіб, що притягуються до відповідальності у яких є обов’язковою розглядатимуться у визначені раніше  час та дати. При цьому, звертаємо увагу на те, що адміністрацією суду вжито всіх заходів  для безпечного перебування  учасників зазначених справ у приміщенні суду.

           Крім цього, нагадуємо, що в суді діють обмеження, встановлені наказом Мостиського районного суду Львівської області «Про організацію роботи Мостиського районного суду Львівської області на час карантину» від 16.03.2020 № 2, згідно якими :

 - припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

- заборонено допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;

- заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо);

- ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи буде здійснюватися в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.

Відповідно до наказу голови Мостиського районного суду Львівської області від 03 квітня 2020 року №4 «Про внесення змін до наказу від 16.03.2020 № 2 «Про організацію роботи Мостиського районного суду Львівської області на час карантину» особливий режим роботи Мостиського районного суду Львівської області продовжено до офіційного закінчення визначеного на території України карантину, пов’язаного з розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

           Окрім цього, звертаємо увагу що на період карантину забороняється пропуск до приміщення суду осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски) та осіб, які не є учасниками судових засідань.

           Зазначені обмеження встановлені з метою непоширення захворювання серед населення та безпеки громадян, а тому просимо з розумінням віднестись до ситуації, яка склалась в суді.